Dėl mokyklos pasiruošimo ekstremalios situacijos valdymui grėsmės atveju

  • Paskelbė : Eglė Karmonienė
  • Paskelbta: 2022-03-07
  • Kategorija: Svarbu!

Mieli, bendruomenės nariai, 

geopolitinė situacija pasaulyje pastarosiomis dienomis, sukrėtusi mus visus, kelia įvairias emocijas ir kartais diktuoja mūsų vienokį ar kitokį elgesį. Išlikime ramūs, bet budrūs. Šiuo metu panikuoti tikrai nėra pagrindo, bet įsiklausyti ir labai atsakingai pasverti savo veiksmus bei vieną ar kitą žodį – pravartu. 

Labai svarbu vadovautis tik LR valstybinių institucijų teikiama informacija, kuri pateikiama ir nuolat atnaujinama, pvz., https://www.lt72.lt/

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos parengta informacija 

https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/kaip-su-vaikais-ir-paaugliais-kalbetis-apie-kara-ukrainoje. 

Dėl  psichologinės sveikatos bei galimų emocinių išgyvenimų, esant poreikiui gauti psichologinę pagalbą už mokyklos ribų (VPPT, Jaunimo linija, Vaikų linija, ir pan.), inf.: http://www.klausau.lt/telefonai; Nerimas - Pagalba sau

Taip pat pastebėta, kad šiomis dienomis viešojoje erdvėje (ne mokykloje)  girdisi vis daugiau nerimo dėl rusakalbių vaikų įžeidinėjimų, susijusių su įvykiais Ukrainoje. Labai svarbu, kad nei vienas suaugęs neliktų abejingas tokiems veiksmams ir nedelsdamas tai stabdytų. Paramos vaikams centro psichologai rekomenduoja, kaip derėtų elgtis suaugusiems. Informacija – nuorodoje: https://bit.ly/3MiyM43 

Viena iš mokyklos funkcijų bet kokiu ekstremaliu ar krizės/grėsmės atveju yra laukti tėvų, kurie turi atvykti ir pasiimti savo vaikus, jeigu to prireiks. Atvykstantiems tėvams patariama dėl galimų spūsčių automobilius palikti toliau nuo mokyklos ir ateiti iki pastato pėsčiomis. 

Mokykla turi jodo tablečių ir, tik esant reikalui bei vadovaudamasi turimais mokinių tėvų sutikimais, jas išdalins (dabartiniu metu tokia tvarka galioja tik branduolinės avarijos atveju Astravo atominėje elektrinėje). 

Mes turime visų mokinių tėvų kontaktus, bet reikėtų, kad vaikai patys žinotų savo namų adresą ir bent vieno iš tėvų telefono numerį atmintinai. 

Mokykloje 2022 m. kovo 4 dieną buvo susirinkusi Krizių valdymo komanda, kuri suplanavo mokyklos veiksmus dėl pasiruošimo ekstremalios situacijos valdymui grėsmės atveju. Kviečiame susipažinti. 

Ramybės, stiprybės ir susiklausymo! 

Mokyklos direktorė Dalia Paunksnė 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos