Atnaujinta informacija apie mokinių testavimą ugdymo įstaigose

  • Paskelbė : Eglė Karmonienė
  • Paskelbta: 2022-01-21
  • Kategorija: Svarbu!

Pagal atnaujintą operacijų vadovo sprendimą Dėl Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2021 m. rugpjūčio 24 d. sprendimo Nr. V-1927 „Dėl pavedimo organizuoti, koordinuoti ir vykdyti testavimą ugdymo įstaigose“ pakeitimo (nuoroda: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/7635b18073e811ecb2fe9975f8a9e52e)

rekomenduojama ugdymo įstaigose ugdomiems mokiniams, išskyrus, kuriems mažiau nei prieš 90 dienų COVID-19 liga diagnozuota atlikus PGR ar antigeno testą, dalyvauti periodiniame profilaktiniame testavime ir (ar) šio sprendimo 81 punkte nustatytais atvejais organizuojamame testavime.

Tėvams, kurie jau yra pasirašę sutikimo formą anksčiau, nebūtina pasirašyti naują formą, tačiau jeigu mokinių tėvai mato poreikį ar nesutinka testuoti savo vaiko, pridedame formą, kurią užpildę mokinių tėvai turėtų atsiųsti iki 2022 m. sausio 28 d. savo vaiko klasės vadovui.

Testavimas mokykloje atliekamas trečiadieniais. 

Mokiniai, ugdymo įstaigoje gavę teigiamą savikontrolės greitojo antigeno testo rezultatą (išryškėjus dviem juostelėm), turi galimybę rinktis, kokį tyrimą atlikti mobiliajame punkte:

  • greitojo antigeno testą, kai ėminys imamas iš nosiaryklės. Rezultatas sužinomas per 15 min.;
  • PGR tyrimą, kai ėminys imamas iš nosiaryklės ir gerklės. Rezultatas sužinomas per 24 val.

AG testus savikontrolei atiduosime mokiniams penktadieniais ir prašome mokinių tėvus pasirūpinti, kad jų vaikai sekmadieniais atliktų testavimąsi namuose. Apie rezultatą prašome mokinių tėvus pranešti savo vaiko klasės vadovei žinute per TAMO dienyną ar kitu susitartu su klasės vadovu būdu. Jei testas teigiamas (dvi juostelės išryškėjusios), į mokyklą ateiti draudžiama. Būtina registruoti vaiką GAT arba PGR testui, gavus tyrimo atsakymą, informuoti savo vaiko klasės vadovą žinute per TAMO dienyną ar kitu susitartu būdu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos