Respublikinis Vilniaus miesto mokyklų ir Anykščių Antano Vienuolio progimnazijos 8-tų klasių mokinių konkursas „(Ne)laiminga meilė“

  • Paskelbė : Nijolė Vaičienė
  • Paskelbta: 2024-05-06
  • Kategorija: Konkursai

Jau ne pirmus metus Vilniaus miesto Žygimanto Augusto progimnazijos 8-tų klasių mokiniai, paraginti lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos metodininkės Jovitos Brikienės, dalyvauja respublikiniame Vilniaus miesto mokyklų ir Anykščių Antano Vienuolio progimnazijos 8-tų klasių mokinių rašinio konkurse „(Ne)laiminga meilė“.

Rašinys „(Ne)laiminga meilė“ – 8-os klasės lietuvių literatūros kurso apie meilę ( Maironis „Jūratė ir Kastytis“, V. Šekspyras „Romeo ir Džuljeta“, K. Boruta „Baltaragio malūnas“, S. Šaltenis „Riešutų duona“...) apibendrinamasis darbas. Konkurso baigiamojo renginio metu mokiniai žiūrėjo montažą apie meilę (buvo meniškai skaitomos jų darbų ištraukos), klausėsi muzikinių kūrinių, ypač Žygimanto Augusto progimnazijos aštuntokams patiko dalintis gerąja patirtimi, reflektuoti ir įsivertinti diskutuojant ir vaišinantis gardėsiais  drauge su konkurso komisijos nariais, vertintojais.

Taigi 2024 metų balandžio 30-tą dieną Vilniaus Žygimanto Augusto progimnazijos 8e klasės mokiniai Milda Juodagalvytė ir Adomas Savelis iš Vilniaus miesto Antano Vienuolio progimnazijos parsivežė ne tik begalę įspūdžių ir vertingos informacijos apie mokyklos, kurioje svečiavosi, istoriją ir tradicijas, bet ir apdovanojimus už rašinio kultūrinį kontekstą.

Tikėkimės, prizinės vietos laimėtojai smagiai ir noriai perskaitys A. Vienuolio progimnazijos direktoriaus K. Subačiaus  padovanotas knygas...

 

Nuotraukos:
Jovita Brikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos