Respublikinis pradinių klasių mokinių piešinių konkursas „GYVENIMAS PASAKOJE. MANO MĖGSTAMIAUSIAS PERSONAŽAS“

  • Paskelbta: 2023-03-31
  • Kategorija: Konkursai

Kiekvienas pakalbintas turbūt nesusimąstęs įvardintų savo mėgstamiausią knygos ar kino filmo personažą. Nesvarbu, ar jis mylimas dėl nuoširdumo, kilnių poelgių, valiūkiškų išdaigų, ar gero humoro jausmo. Šios minties vedinos, Vilniaus Žygimanto Augusto progimnazijos pradinių klasių mokytojos Aušra Semėnienė, Sandra Lukoševičienė ir Jurgita Jakonė 2023 m. kovo 1-27 d. organizavo respublikinį pradinių klasių mokinių piešinių konkursą „GYVENIMAS PASAKOJE. MANO MĖGSTAMIAUSIAS PERSONAŽAS“, skirtą paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną.

Džiugu, kad sulaukta didžiulio susidomėjimo: buvo atsiųsti 257 mokinių, kuriuos ruošė 141 mokytojas, darbai iš 34 Lietuvos miestų ir miestelių. Pradinukai iš 131 Lietuvos mokyklos įvairia atlikimo technika piešė mėgstamiausią knygos ar kino filmo personažą.

Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į 2 (1-2 klasių ir 3-4 klasių) amžiaus grupes, o jų darbai vertinti atsižvelgiant į atitikimą konkurso nuostatoms, darbo originalumą, estetiką, meniškumą. Vertinimo komisija, kurią sudarė Vilniaus Žygimanto Augusto progimnazijos direktorė Dalia Paunksnė, pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Dalia Krūminienė, dailės ir technologijų mokytoja Agnė Varpukevičiūtė, muzikos mokytojas metodininkas Veslav Sobieski ir tėvų atstovė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, edukologė, VŠĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studija“ vadovė Dainora Skrabulienė, išrinko po 5 nugalėtojus kiekvienoje amžiaus grupėje. Konkurso nugalėtojams, dalyviams  ir jų mokytojams bus išsiųstos elektroninės padėkos.

Dėkojame visiems mokiniams už puikius darbus! Ačiū mokytojams už mokinių kūrybiškumo ugdymą ir aktyvų dalyvavimą konkurse!

Nuoroda į Respublikinio pradinių klasių mokinių piešinių konkurso „Gyvenimas pasakoje. Mano mėgstamiausias personažas“ darbus.

Autorius:
Renata Neverauskienė

Nuotraukos:
Aušra Semėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos