Edukacinė pamoka Lietuvos Respublikos Seime

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 20 d. 4a klasės mokiniai lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose. Ekskursijos vadovė Skirmantė supažindino mokinius su Lietuvos valstybės valdymo sistema, parlamento veikla, įstatymų leidybos procedūra, piliečių galimybėmis dalyvauti teisės aktų leidyboje. Mokiniai keliavo po Seimo rūmus, posėdžių sales, apžiūrėjo Lietuvos Respublikos Prezidento, Kovo 11-osios akto sales.

Šios ekskursijos-pamokos metu mokiniai galėjo pateikti klausimus ne tik ekskursijos vadovei Skirmantei, bet ir Seimo narei Beatai Pietkiewicz. O klausimų būta labai įvairių:

Kiek uždirba Seimo nariai? Ar sunku dirbti Seime? Kiek trunka jų darbo diena? Kiek laiko statė Seimo rūmus? Kaip švenčiami gimtadieniai? Kas būna, kai reikia balsuoti, o salėje nėra Seimo nario? Koks Seimo narių aprangos kodas?

Labai dėkojame muzikos mokytojui Veslav Sobieski už suorganizuotą pamoką, ekskursijos vadovei Skirmantei už įdomų pasakojimą ir atsakytus klausimus, Seimo narei Beatai Pietkiewicz už nuoširdų ir atvirą bendravimą ir atminimo dovanėles.

Pamoka Seime pranoko mokinių lūkesčius.

Autorius:
Aušra Semėnienė Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė

Nuotraukos:
Aušra Semėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos