Interaktyvi edukacinė pamoka

  • Paskelbta: 2024-04-16
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 16 d. Progimnazijos 5-8 klasių mokiniai su gamtos mokslų mokytojomis Ramune Kazlauskiene ir Ieva Sungailiene dalyvavo interaktyvioje edukacinėje pamokoje „Vilniaus upės – miesto gyvybė“, kurią vedė Lietuvos hidrobiologų draugijos narys ir Neries kompleksinio tyrimo vadovas Kęstutis Skrupskelis. 

Lektorius įdomiai, mokiniams suprantamai pristatė neseniai kartu su Lietuvos hidrobiologų draugija atliktą pirmąjį kompleksinį Neries tyrimą, kurio kokybiniai rezultatai pozityviai nustebino! Pasirodo, Vilniaus miesto ribose tekančioje upėje aptiktos net 27 žuvų rūšys, tarp kurių net 10 saugomų ir globojamų rūšių. Taip pat miesto centre užfiksuotos net 8 Lietuvos ir tarptautiniu mastu saugomos paukščių rūšys. Beje, panaši situacija ir jų ištirtoje Vilnelėje, kurioje taip pat gausu gyvūnijos, net ir saugomos, o vandens būklė yra itin gera.

Unikalioje pamokoje dalyvavę mokiniai susipažino ne tik su visai šalia mūsų tekančia Nerimi bei Vilnele, jų ekosistemomis, biologine įvairove, tirtų organizmų grupių tarpusavio ryšiais, bet ir šių upių santykiu su žmogumi, jo įtaka šiems vandens telkiniams. 

Dėkojame lektoriui už įvadą į žmogaus paveiktų ekosistemų ekologiją.

 

Autorius:
Renata Neverauskienė

Nuotraukos:
Ieva Sungailienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos