Vasaros stovyklos „Aš – žingeidus, aktyvus, kuriantis vilnietis“ apžvalga

Birželio 12-18 d. mūsų progimnazijoje vyko pradinių klasių mokinių vasaros stovykla „Aš – žingeidus, aktyvus, kuriantis vilnietis“. Stovyklą lankė 22 mokiniai iš 1-2 kl. ir 22 mokiniai iš 3-4 kl.Pirmąją stovyklos dieną mokiniai lankėsi dresūros mokykloje „Reksas" dalyvavo edukacijoje „Šuo-šeimos draugas, sporto ir laisvalaikio partneris". Edukacijos metu sužinojo apie abipusį vaikų ir šunų pagarbos protokolą, ką šuo nori pasakyti savo kūno kalba. Keturkojai asistentai Margis ir Vėtra pademonstravo triukus ir įtraukė į bendras veiklas. Japoniškame sode mokiniai grožėjosi sukurta kraštovaizdžio architektūra, gamta ir atsiveriančiais peizažais. Grįžę į progimnaziją mokiniai piešė komiksus, kūrė lankstinius.

Antrąją stovyklos dieną mokinukai keliavo į Trakų krašto tradicinių amatų centrą, kuriame turėjo edukaciją „Muiliuko gamyba". Po edukacijos vaikai pagal „Geocaching" mobiliąją programėlę ieškojo lobio, kurį pavyko atrasti Trakų pilies akmeninėje sienoje.

Trečiąją stovyklos dieną 1-2 kl. stovyklos mokiniai dalyvavo komandinėse sporto varžybose progimnazijos sporto salėje, žiūrėjo filmą „Nenugalimasis“, kūrė erdvinius karpinius/lankstinius „Prerijų žirgas“, progimnazijos bibliotekoje dalyvavo knygos „Mažasis princas“ pristatyme. 3-4 kl. stovyklos mokiniai vyko į Vilniaus saugaus miesto centrą, kuriame dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse. Iš antrinių žaliavų pasidarė apyrankes ir laikrodukus. Žiūrėjo informacinį filmuką apie būtiną atliekų rūšiavimą ir kaip teisingai rūšiuoti atliekas.

Ketvirtąją stovyklos dieną mokiniai dalyvavo muzikos valandėlėje, kurioje išbandė būgnus. Stovyklautojai keliavo į APOLLO kino teatrą žiūrėti filmą „Garfildas”. Grįžę į progimnaziją, vaikai piešė bei lipdė matyto filmo personažus.

Penktąją stovyklos dieną visi stovyklautojai pramogavo SKYPARK pramogų centre bei gavo stovyklos diplomus. Vaikai laimingi pasitiko vasaros atostogas.

Dėkojame Vilniaus miesto savivaldybei dalinai finansavus stovyklą.

Autorius:
Pradinio ugdymo mokytojos

Nuotraukos:
Pradinio ugdymo mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos