Sausio – vasario mėn. progimnazijoje bus vykdomas NMPP

  • Paskelbta: 2024-01-19
  • Kategorija: Svarbu!

2024 metų sausio-vasario mėn. progimnazijoje bus vykdomas elektroninis nacionalinis 4 ir 8 klasių mokinių pasiekimų patikrinimas (NMPP), kurio paskirtis – suteikti švietimo dalyviams grįžtamojo ryšio informaciją apie mokinių mokymosi rezultatus. Ši informacija reikalinga priimti sprendimus, kaip toliau galėtų būti tobulinamas mokymas ir mokymasis mokinio, mokytojo, klasės, mokyklos, savivaldybės ir nacionaliniu lygmenimis.

NMPP uždaviniai:

  • suteikti objektyvios informacijos mokiniams ir mokinių tėvams (globėjams, rūpintojams) apie jų vaikų mokymosi pasiekimus;
  • suteikti objektyvios informacijos mokytojams, mokykloms ir švietimo valdymo subjektams apie ugdymo proceso rezultatus ir daromą pažangą;
  • nustatyti, kurioms mokykloms ar kuriems mokiniams reikia pagalbos;
  • atkreipti mokyklų, mokytojų ir visuomenės dėmesį į nacionalinius ugdymo turinio prioritetus ir įvertinti šių prioritetų įgyvendinimo rezultatus.

Ir 4, ir 8 klasių mokiniai atliks po 2 – skaitymo ir matematikos – NMPP testus, kuriuos atliekant ir vertinant naudojama elektroninė sistema.

Atlikęs pasiekimų patikrinimo testą ir paspaudęs mygtuką „Baigti darbą“, kiekvienas mokinys matys surinktų taškų skaičių. Iki mokslo metų pabaigos mokyklai ir savivaldybei bus pateiktos jų mokinių rezultatų išplėstinės ataskaitos.

 

2023–2024 m. m. NMPP  TVARKARAŠTIS

 

Klasė

Data

I srautas

II srautas

Trukmė

Skaitymo NMPP

4 kl.

sausio 23 d.

9 val.

11 val.

45 min.

Matematikos NMPP 

4 kl.

sausio 30 d.

9 val.

11 val.

45 min.

Lietuvių kalbos ir literatūros (skaitymo) NMPP 

8 kl.

vasario 6 d.

9 val.

11 val.

60 min.

Matematikos NMPP 

8 kl.

vasario 27 d.

9 val.

11 val.

60 min.

 

Plačiau apie NMPP skaityti galima: čia

Susipažinti su testų pavyzdžiais ir juos atlikti galima: čia

Autorius:
Renata Neverauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos