Tarptautinė tolerancijos diena

  • Paskelbta: 2023-11-21
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 16 d. minima Tarptautinė tolerancijos diena! 2023 m. Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos žibintas. Rudenį mažiau šviesos, kuri yra reikalinga kiekvienai gyvai būtybei. Šviesa asocijuojasi su gėriu, pozityvumu, o pasaulyje vykstant konfliktams, svarbi tampa mintis, jog šviesa turi nugalėti tamsą.

Lapkričio 13-17 d. progimnazijos socialinė pedagogė D.Leščinskienė ir etikos mokytoja L.Šlajienė kvietė visus progimnazijos mokytojus bei mokinius minėti Tarptautinę tolerancijos dieną, kalbant apie Tolerancijos prasmę ir reikšmę šiuolaikiniame pasaulyje bei prisidedant prie kūrybinės užduoties – Tolerancijos žibintų dirbtuvių.

1a, 3a, 4a, 4c ir specialiosios kl. mokiniai iš įvairių medžiagų gamino, piešė spalvino Tolerancijos žibintus, o 3a klasėje ne tik mokytoja, mokiniai, bet ir tėveliai prisidėjo prie kūrybinės užduoties, piešdami Tolerancijos žibintus, kaip simbolius, nešančius gėrį, pakantumą ir šviesą.

5-8 kl. mokiniai kartu su etikos mokytoja L.Šlajiene parengė stendą tolerancijos tema bei visą savaitę per etikos pamokas su mokiniais buvo kalbama apie toleranciją.

Mokinių ir tėvelių darbais kviečiame pasigrožėti nuotraukų galerijoje žemiau.

Autorius:
Dovilė Leščinskienė

Nuotraukos:
Dovilė Leščinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos