Sausio 13-oji - Laisvės gynėjų diena

  • Paskelbta: 2022-01-10
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 13-osios — Laisvės gynėjų atminimo ir pagerbimo akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“, ketvirtadienį 8.00 – 8.10 val. dalyvauja Mokinių savivalda ir 1 – 2 klasės: bus uždegamos žvakelės ir žuvusieji pagerbiami tylos minute (Mokinių savivalda — mokyklos pagrindinio fojė prieigose: prie raštinės, Aktų salės; 1-2 kl. — savo kabinetuose).

Labai kviečiame mokyklos bendruomenę (mokinius ir suaugusiuosius) sausio 13-ąją segėti simbolinį Neužmirštuolės žiedą prie savo širdies, kaip Kovotojų už laisvę pagerbimo ir atminimo simbolį (prisitvirtinti žiedą galima tvarkingai žiogeliu). Vėliau klasių vadovus prašome surinkti „Neužmirštuoles“ ir atnešti į raštinę. Iš jų kursime „Neužmirštuolių pievą“.

Pirma pamoka sausio 13 d. 9.00 val. Pamoką mokytojai pradės uždegdami atminimo žvakelę ir kviesdami mokinius pagerbti Laisvės gynėjus tylos minute.

Visą savaitę, sausio 10 – 14 d. 5-8 klasėse vyks istorijos pamoka „Atmintis gyva, nes liudija“ (tylos minutė, tekstinė, vaizdinė medžiaga Sausio 13-osios įvykiams atminti - pagerbti, diskusija — „Sausio 13-osios įvykiai mano šeimos istorijoje“).

#Ašprisimenukodėlesamelaisvi

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos