Respublikinis pradinių klasių mokinių piešinių konkursas „Skaitau, kuriu, dalinuosi“

  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Konkursai

Knygos – minties laivai, keliaujantys laiko bangomis ir rūpestingai gabenantys savo brangų krovinį iš kartos į kartą. Fransis Bekonas

Balandžio 2-oji – garsiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimtadienis. Nuo 1967 m. pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Tarptautinė vaikų knygos diena mūsų mokykloje pažymima jau antrą kartą kovo 4 d. – 25 d., organizuojant respublikinį pradinių klasių mokinių piešinių konkursą „Skaitau, kuriu, dalinuosi“. 

Džiaugiamės, kad Lietuvos vaikai skaito, kuria ir dalinasi. Sulaukėme net 249 mokinių, kuriuos ruošė 148 pedagogai, darbų iš 44 Lietuvos miestų ir miestelių. Pradinukai iš 95 Lietuvos mokyklų įvairia technika piešė perskaitytos arba savo sugalvotos knygos viršelį.

Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į 2 (1-2 klasių ir 3-4 klasių) amžiaus grupes, o jų darbai vertinti atsižvelgiant į atitikimą konkurso nuostatams, darbo originalumą, estetiką, meniškumą.

 

Vertinimo komisija, kurią sudarė Vilniaus Žygimanto Augusto progimnazijos direktorė Dalia Paunksnė, pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Dalia Krūminienė, dailės ir technologijų mokytoja Agnė Varpukevičiūtė, muzikos mokytojas metodininkas Veslav Sobieski ir specialioji pedagogė Lina Zelčiuvienė, 1-2 klasių grupėje išrinko 7 nugalėtojus, 3-4 klasių grupėje – 8 nugalėtojus.

 

Konkurso nugalėtojams, dalyviams  ir jų mokytojams bus išsiųstos elektroninės padėkos.

Konkursą organizavo Žygimanto Augusto progimnazijos direktoriaus pavaduotoja pradinių ir specialiųjų klasių mokinių ugdymui Renata Neverauskienė, pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Aušra Semėnienė, matematikos ir informatikos mokytoja metodininkė Dileta Misiūnienė.

Dėkojame visiems mokiniams už puikius darbus! Ačiū mokytojams už mokinių kūrybiškumo ugdymą ir aktyvų dalyvavimą konkurse!

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos